Citromos csirkeburger
írta: Peitli Csilla
Gather around the grill with this inspirational recipe and grilling ideas for family and friends.
Hozzávalók:
- 1 kg darált csirke
- 400 g spenót
- 6 szál újhagyma
- 2 db tojás
- 6 ek parmezán sajt
- 4 kk citromhéj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban készítsük el ahúspogácsákat. A darált húst keverjük össze a spenóttal, az apróra vágott újhagymával, a tojással, a sajttal, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel (só, bors, paprika.)
- A húst jól gyúrjuk össze, majd készítsünk 8 egyforma pogácsát belőle, amit tegyünk félre a hűtőbe pihenni.
- Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra, olajozzuk meg a rácsokat és a fél óra leteltével mehetnek is fel a húspogácsák a grillre
- Oldalanként 3-3 perc alatt süssük készre a húst.
- Ekkor vegyük lejjebb a grill hőmérsékletét és süssük újabb 3 percig oldalanként. Ezalatt átsül, de nem szárad ki a hús.
- Az utolsó percekben felkerülhet a grillre a zsemle is, hogy 2 perc alatt megpirítsuk a belsejüket.
- A kedvenc szószával összeállítva, tálalhatja is a citromos, fokhagymás csirkeburgert.