Citromos chilils tofu

írta: Peitli Csilla

A nyár frissítő ízeit hozza vissza ez a húsmentes, egészséges recept.


Elkészítési idő: pihentetés + 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 csomag tofu
  • 60 ml lime lé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk chili por
  • negyed kk cayenne bors
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. A tofut a csomagból kivéve tegyük egy tányérba, majd egy súllyal nyomjuk le, hogy a felesleges nedvesség kifolyhasson belőle. 20 perc után öntsük le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra.
  2. Amíg a tofu csöpög, keverjük össze a pácot: a lime levét, az olajjal, a zúzott fokhagymával, a chilivel, cayenne borssal és a sóval egy tálban keverjük el, majd ezzel kenjük le a tofukat.
  3. A tofut ezután fedjük fóliával, és hűtőben pihentessük legalább 2 órát.
  4. Amikor letelt a pihenő idő, a közepes hőfokra előmelegített grillen süssük 10-15 percig. A könnyebb kezelhetőség kedvéért nyársra is húzhatjuk a kis kockákat, így egyszerűbb lesz időnként megforgatni.
  5. Sütés közben még időnként kenjük le a páccal, hogy még ízesebb legyen az étel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.