Citromos chilils tofu
írta: Peitli Csilla
A nyár frissítő ízeit hozza vissza ez a húsmentes, egészséges recept.
Hozzávalók:
- 1 csomag tofu
- 60 ml lime lé
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk chili por
- negyed kk cayenne bors
- 5 g só
Elkészítés:
- A tofut a csomagból kivéve tegyük egy tányérba, majd egy súllyal nyomjuk le, hogy a felesleges nedvesség kifolyhasson belőle. 20 perc után öntsük le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra.
- Amíg a tofu csöpög, keverjük össze a pácot: a lime levét, az olajjal, a zúzott fokhagymával, a chilivel, cayenne borssal és a sóval egy tálban keverjük el, majd ezzel kenjük le a tofukat.
- A tofut ezután fedjük fóliával, és hűtőben pihentessük legalább 2 órát.
- Amikor letelt a pihenő idő, a közepes hőfokra előmelegített grillen süssük 10-15 percig. A könnyebb kezelhetőség kedvéért nyársra is húzhatjuk a kis kockákat, így egyszerűbb lesz időnként megforgatni.
- Sütés közben még időnként kenjük le a páccal, hogy még ízesebb legyen az étel.