Citromos-borsos sertésszűz grillen
írta: Bácsalmási Katalin
Ezt az ízletes citromos-borsos sertésszűz receptet kezdők is nyugodtan kipróbálhatják. Kevés munka, de annál több élvezet!
Hozzávalók:
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika
- 0,5 teáskanál só
- 0,5 teáskanál durvára őrölt bors
- 0,25 teáskanál szárított kakukkfű
- 2 darab (egyenként kb 30 dkg-os) sertésszűz
- 2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
1. Gyújtsa be faszenes vagy gázgrill készülékét és készítse elő közvetlen grillezésre.
2. Egy kis tálban keverje össze az összes hozzávalót a sertéshús és az olaj kivételével. Kenje be olajjal a sertéshús minden oldalát.
3. Dörzsölje be a sertéshúst citromhéjjal. Fedje le, és közepesen alacsony hőfokon grillezze a sertéshúst 15-20 percig, időnként megforgatva, amíg a sertéshús közepén enyhén rózsaszín lesz és a hús belső hőmérséklete el nem éri a 71 C fokot.
4. Vegye le a sertéshúst a grillről, fedje le fóliával. Szeletelés előtt hagyja állni 5-10 percig.