Citromos-bazsalikomos grillezett lazac

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db lazacfilé
  • 120 ml olaj
  • 30 ml citromlé
  • 5 g chili pehely
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 db shallot hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 g cayenne bors
  • 8 g bors
  • 15 g só

Elkészítés:

  1. Tisztítsd meg a halat: távolítsd el egy csipesszel a nagyobb szálkákat, és egy kés élével kapard le a pikkelyeket.
  2. A páchoz keverd össze az olajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát és a fűszereket. A bazsalikomot vágd kisebb darabokra, és tegyél félre egy keveset a tálaláshoz is.
  3. Amikor a páclé elkészül egy fél dl víz hozzáadásával hígítsd fel az egészet, és öntsd bele egy zárható zacskóba.
  4. A zacskóba tedd bele a halakat, és oszlasd el a szeleteken a pácot. Majd zárd le a zacskót és tedd be a hűtőbe pihenni a halat 1 órára.
  5. Ha letelt az idő, vedd ki a halat, és pihentesd szobahőmérsékleten még egy fél órát vagy addig, amíg felfűt a grill.
  6. A kamadót melegítsd fel 180-200 °C-ra.
  7. A halat tedd fel a beolajozott rácsokra bőrével lefelé, és oldalanként süsd 4-5 percig.
  8. Bazsalikom levéllel és citromkarikával tálald.

Extra tippek:

  • Ha meghagyod a lazac bőrét, akkor könnyebb egyben tartani a puhára sült halat, és nem esik szét majd az étel az első forgatásnál.
  • Ha nem szereted a pikáns ízeket, hagyd el a cayenne borsot és csemege paprikával helyettesítsd.

Ha segítség kell a hal megfordításához, használj nagy grill lapátot.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.