Hozzávalók:
- 450 g koriander levél
- 3 gerezd fokhagyma
- 225 g dió
- 120 g parmezán sajt
- 10 g só
- 5 g bors - őrölt
- 120 ml olívaolaj
- 60 ml citromlé
Elkészítés:
A cilantro levelet, a fokhagymát és a diót helyed bele egy aprítóba. Egészen finomra kell vágni a darabokat.
Add hozzá a keverékhez a citrom levét is, és dolgozd össze az egészet, még mindig az aprítóban.
Ekkor jöhet bele az olívaolaj, amit alaposan dolgozz bele.
Végül kerüljön bele a reszelt sajt, a só és a bors. Fél perc alatt keverd össze homogén masszává az elegyet és már tálalhatod is.
Extra tippek:
Az egyenletes aprítás érdekében szakaszosan dolgozz. Egyszer-kétszer állítsd meg a gépet, és rázd össze a keveréket, hogy az edény faláról is lejöjjön.
Akár egy héttel a tálalás előtt is elkészítheted a pesztót, a hűtőben addig gond nélkül eláll. De akár le is fagyaszthatod, kisebb, egységnyi adagokban.
Ha még intenzívebb ízeket szeretnél előcsalogatni a pesztóból, akkor aprítás előtt pirítsd meg a diót.