Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- fél gerezd fokhagyma
- fél db narancs - leve, héja
- 10 g chili por
- 30 g méz
- 5 g őrölt kömény
- 5 g só
- 2 g rozmaring
- 2 g kakukkfű
Elkészítés:
- Egy kisebb edénybe melegítsd fel a mézet, de csak annyira, hogy enyhén folyós legyen, ne nagyon meleg.
- Ehhez add hozzá a fűszereket és a narancshéjat is.
- A sertésszelet egyik oldalát kend meg a mézes mázzal és ezzel a mázzal lefelé tedd a husit, közepesre előmelegített grillre.
- 4-6 percig süsd ezt az oldalt, majd megfordítva süsd a másik oldalát is ugyanennyi ideig.
- De fontos, hogy a még a karaj megfordítása előtt kend le a felső oldalt a mézes keverék másik felével. Így mindkét oldalán kellően karamellizálódhat a máz.
Extra tippek:
- A recept különlegessége a chili csípősségének és a méz édességének keveredésében rejlik. Ha még extrémebbé szeretnéd tenni az ízhatást, akkor a narancs héja mellett a fél narancs levét is hozzáadhatod a szószhoz.
- Ha a recept után maradó fél gerezd fokhagymával nem tudnál mit kezdeni, akkor inkább használj fokhagymaport. Ebből nagyjából 2 g szükséges.