Chilis brownie Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

 Minden étkezés koronája a desszert, akkor is, ha könnyű habos és édes vagy ha töményen csokis és pikáns mint a chilis csokis brownie. Ennek a desszertnek az igazi karakterét a chili, az étcsoki és a füst harmóniája adja


Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 60 g búzafinomliszt
  • 90 g kakó
  • 4 db tojás
  • 2 csipet cayenne bors
  • 50 g kesudió
  • 300 g cukor

Elkészítés:

 

Első lépésként a desszert tésztáját készítem el. Vízgőz felett egy habüstben a vajat és a csokit felolvasztom, és addig kevergetem, amíg fényes teljesen homogén nem lesz. Leveszem a habüstöt és hozzá keverem a lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport. Majd amikor picit hűlt, a tojásokat is egyesével hozzá keverem. Megfelelő formába töltöm, a tetejére szórom a kesudiót és hagyom pihenni, amíg a grillt előkészítem.

Indirekt sütésre szerelem fel a Kamado Joet és a rácsra teszem a pizzakövet. A sütési hőmérséklet 170 fok, amin 35-40 (nem kell teljesen megsütni, a tészta közepe maradhat enyhén folyós) percet tölt a sütemény. Sütés közben cseresznye faszeletekkel némi füstöt adagolok tovább fűszerezve ezzel a browniet.

Tálaláskor egy gombóc vanília fagylaltot adok mellé

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.