Chilis brownie Kamado Joe grillen
írta: Billege Andras
Minden étkezés koronája a desszert, akkor is, ha könnyű habos és édes vagy ha töményen csokis és pikáns mint a chilis csokis brownie. Ennek a desszertnek az igazi karakterét a chili, az étcsoki és a füst harmóniája adja
Hozzávalók:
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 60 g búzafinomliszt
- 90 g kakó
- 4 db tojás
- 2 csipet cayenne bors
- 50 g kesudió
- 300 g cukor
Elkészítés:
Első lépésként a desszert tésztáját készítem el. Vízgőz felett egy habüstben a vajat és a csokit felolvasztom, és addig kevergetem, amíg fényes teljesen homogén nem lesz. Leveszem a habüstöt és hozzá keverem a lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport. Majd amikor picit hűlt, a tojásokat is egyesével hozzá keverem. Megfelelő formába töltöm, a tetejére szórom a kesudiót és hagyom pihenni, amíg a grillt előkészítem.
Indirekt sütésre szerelem fel a Kamado Joet és a rácsra teszem a pizzakövet. A sütési hőmérséklet 170 fok, amin 35-40 (nem kell teljesen megsütni, a tészta közepe maradhat enyhén folyós) percet tölt a sütemény. Sütés közben cseresznye faszeletekkel némi füstöt adagolok tovább fűszerezve ezzel a browniet.
Tálaláskor egy gombóc vanília fagylaltot adok mellé