Chilie con Veggie

írta: Németh Ádám

A chili con carne vegetáriánus verziója. Igazi szívet-lelket melengető étel a hűvösebb őszi napokra.  Az én chili con veggie-m egy öntöttvas lábosban készül a KAMADO CHEF-ben. Igazi energia- és ízbomba édesburgonyával, chilivel, római köménnyel és kakaóval. Ráadásul még tele is van szuper-food alapanyagokkal az egészségért.

 

 

 


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db édesburgonya
  • 2 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 1 db friss chili
  • 3 cm gyömbér
  • 15 dkg vörös lencse
  • 2 db fekete bab (konzerv)
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 tk szárított, őrölt: fahéj, római kömény, koriandermag, oregánó, kávé
  • 1 csipet szerecsendió, feketebors
  • ízlés szerint só
  • 1 ek kakaópor
  • 1 dl étolaj
  • 1 zacskó natur tortilla chips
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 1 db Lime

Elkészítés:

  1. KAMADO CHEF Kerámia grillt faszénnel megpakolva, 250 fokra felfűtjük, hőterelő nélkül.
  2. A grill begyújtásakor beáztatjuk a vöröslencsét.
  3. A felfűtött grill rácsára helyezzük a vaslábast.
  4. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és kápia paprikát.
  5. Közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, apróra vágott chilit.
  6. Ha jól megpirult mehetnek bele a szárított fűszerek, kakaó, kávé és sűrített paradicsom.
  7. 30 mp-ig karamellizáljuk ezt a masszát.
  8. Rátesszük a leszűrt, beáztatott vöröslencsét, felkockázott cukkinit és édesburgonyát.
  9. Sózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy épp ellepje.
  10. A parázsra dobjuk a cseresznyefát, füstnek.
  11. Grill fedelét lezárjuk, a levegő rostélyon szűkítünk.
  12. Kb. 15 percig addig, amíg a lencse és édesburgonya éppen megpuhul.
  13. Sózzuk, utánfűszerezzük, és kis vizet pótlunk ha kell.
  14. Beleöntjük a babot és felkockázott paradicsomot.
  15. 5 percig főzzük, közben előkészítjük a tálalást.
  16. Az újhagymát és koriandert apróra vágjuk, a lime-ot cikkekre.
  17. Tortilla chipset halmozunk a tányérra.
  18. A forró chilit a tortillára szedjük.
  19. Tejfölt kanalazunk rá, rászórjuk az újhagymát és koriandert.
  20. Lime gerezddel tálaljuk.


Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.