Cédrus lapon sült lazac Borbás Marcsitól

írta: Peitli Csilla

Borbás Marcsi kertje folyamatosan ontja magából a szezonális zöldségeket. Ezúttal a többféle cukkini, a krumpli és az uborka van soron. Ennyi friss finomság után jöhet egy egészséges fogás is lazacból, ami egészen különleges módon, cédrus lapon készül.


 


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • 2 csipet só
  • 2 marék saláta
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 kk vaj
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 2 kk citromlé

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 150-200 fokra.
  2. A cédrus lapot áztassuk be meleg vízbe, hogy ne égjen meg a grillen nagyon és épp megfelelő füsttel lássa el a lazacot. Erre szánjunk legalább fél órát.
  3. A lazacot sózzuk be, tegyük a falapra, majd mehet is a meleg grillre.
  4. Süssük addig, amíg a húsa gyönyörű rózsaszínűvé válik és egy villával is könnyedén szétválaszthatjuk a húsát.
  5. Tálaláskor tegyünk egy kiskanál vajat mindkét szeletre.
  6. A friss salátát halmozzuk a lazac mellé, locsoljuk meg olajjal, fehérborecettel, majd a húst és a salátát is hintsük frissen őrölt borssal és locsoljunk rájuk egy kevés citromlét. Friss, laktató és nagyon zamatos lesz ez az egészséges fogás.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.