Hozzávalók:
- 900 g angus marhahús
- 450 g hosszúmetélt
- 100 g parmezán sajt
- 30 g vaj
- 7 g édes kömény
- 10 g oregánó
- 5 g pirospaprika
- 5 g fekete bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma
- 5 g só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
- A fűszereket keverd össze, és készíts egy keveréket a kömény, a piros paprika, a fekete bors és a só elegyítésével.
- A fűszert dörzsöld bele a steak mindkét oldalába, majd tedd fel a közepes hőfokra mérsékelt grillre a húst.
- Mindkét oldalon pirítsd a húst körülbelül 5 percig, majd vedd le a grillről, és pihentesd újabb 5 percig a steaket.
- Amíg a hús pihen, az oldalégőn egy nagyobb lábasban forralj vizet a tésztának, amikor lobog a víz tedd fele a tésztát és főzd készre.
- A pihentetés után a húst vágd vékony csíkokra.
- Ezután egy serpenyőben olvaszd fel a vajat és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát és lila hagymát.
- 3-5 perc után a megfőtt tésztát add a hagymához, majd keverd össze őket.
- A húscsíkokkal és parmezán sajttal tálald.
Extra tippek:
- A cajun konyhában afrikai gyökerekkel rendelkező fűszerekben gazdag ételeket találunk, melyek a helyi alapanyagokra épülnek.
- Csont nélküli húst használj a recepthez. Ha mégis bent maradna a csont a sütési időt meg kell növelni.
A hagyma és a hús pirításához is használhatod a paella serpenyőt.