Brownie málnás kecskesajttal Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
A brownie egy csupa csoki, édes mégis erősen étcsokis ízű fantasztikus desszert. Akkor igazán jó, ha a közepe még egy kicsit folyik és nem szilárdult meg teljesen.
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 250 g vaj
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 90 g kakaó
- 60 g liszt
- 2 doboz lágy kecskesajt
- 1 doboz málna
Elkészítés:
A vajat az étcsokival vízgőz felett felolvasztom, majd amikor homogén a massza egy kicsit hagyom hűlni. Nagyjából 5 perc után, folyamatos keverés mellett hozzá adom a tojásokat, majd a cukrot, a kakaóport és a lisztet. Az egészet egynemű, sűrű masszává keverem.
A gázgrillt begyújtom, majd 180-190 fokra felfűtöm a középső égőkön egy pizzakővel.
Amikor a sütési hőfokot elérte, a pizzakő alatt minimálisra veszem a lángot, a két szélsőt pedig közepesre mérsékelem és a formába öntött masszát berakom a grillbe sülni.
Nagyjából 20 perc alatt a teteje és az alja megszilárdul, a közepe viszont meleg és folyós marad.
Kiveszem a grillből és 5-10 percet hagyom hűlni, közben a lágy kecskesajtot simára keverem és hozzá adom, az összetört málnát. Ha a magokat nem szeretnénk benne hagyni, a málnát előtte egy finom szitán áttöröm.
A még langyos süteményt a fanyar kecskesajttal tálalom.