Brownie a grillről
írta: Peitli Csilla
Grillezett desszert a vacsora lezárásaként. Nagyon omlós, csokis és nyáron egy gombóc fagyival is feldobható.
Hozzávalók:
- 200 g étcsokis tortabevonó
- 110 g vaj
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- negyed kk sütőpor
- 2 ek olaj
- 200 g cukor
- 2 kk vanília kivonat
- negyed kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Csak az egyik oldalon kapcsoljuk be az égőt.
- Keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport egy kisebb tálkában.
- Adjuk hozzá az olvasztott csokit és vajat, majd keverjük addig, amíg szép sima lesz a tészta.
- Ha már nem túl meleg a keverék, adjuk hozzá a tojásokat és a cukrot.
- Végül ízesítsük a vanília kivonattal.
- A jól elkevert tésztát öntsük egy tűzálló tálba és tegyük fel a grillre.
- 35-40 perc alatt süssük készre. Belül még legyen puha, de már ne ragadjon a tészta a hurkapálcára.
- Felvágás előtt pihentessük 10 percig.