Bourbonben karamellizált hagymás szendvics
írta: Peitli Csilla
Minden grillpartin van néhány vendég a nehezebb közönségből, akik nem szeretnek vagy nem ehetnek mindent. Ez a karamellizált hagymás szendvics biztos utat talál a válogatósak szívéhez is. Gyerekeknek bourbon nélkül!
Hozzávalók:
- 2 db lila hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek barna cukor
- fél kk só
- fél kk bors
- 3 ek vaj
- 700 g sajt
- 16 szelet kenyér
- 2 ek bourbon
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A hagymákat szeleteljük vékonyra.
- Egy öntöttvas edényt tegyünk fel a grillre és melegítsük elő benne az olajat.
- Az olajban karamellizáljuk le kicsit a hagymát, majd amikor már szép színe van (15-20 perc), adjuk hozzá a cukrot, a sót, borsot és a bourbont.
- Keverjük bele a vajat is és hagyjuk, hogy szépen összeálljon a hagyma.
- Közben a kenyereket vajazzuk meg.
- A nyolc felé osztott sajtból készítsünk pogácsákat és nyomjuk rá a kenyérre. Lapátoljunk rá 1-2 evőkanálnyit a hagymából is, majd zárjuk le a szendvicset egy kenyérrel.
- A szendvicseket tegyük fel a grillre és oldalanként 1-2 perc alatt pirítsuk meg a kenyeret és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon. Egy spatulával le is nyomhatjuk sülés közben, hogy jobban összeálljon a szendvics.
- Ha tálalás előtt falatnyi darabokra vágjuk, remek előétel lesz belőle partikhoz.