Bolognai jacket potato Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

 

A héjába sült burgonya, egy ikonikus étel a grillezés kapcsán. Akár köretként szerepel egy kis vajjal, akár egy tartalmasabb fogás tejföllel és sajttal töltve. Most egy fő fogásnak is beillő verziót mutatok meg.

 

 

 


Elkészítési idő: 120-150 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 40 dkg Marha darálthús (nyak)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 5 dl vörösbor
  • 10 g oregánó
  • 10 g bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 100 g reszelt gouda

Elkészítés:

 

A grillt 180 fokra felfűtöm, közben pedig a hagymát és az angolzellert apró kockákra vágom, míg a sárgarépát lereszelem. Kevés olajon párolni kezdem. 10-15 perc után, hozzá adom a darálthúst és a fűszereket, majd további 10-15 percig a hússal együtt sütöm. 2 evőkanál sűrítettparadicsomot keverek hozzá, majd felöntöm a bor felével. Közben a burgonyákat a melegen tartó rácsra teszem, és 20 percig sütöm, majd további 25 percig fóliába csomagolva. Amikor a raguból a bor elpárolgott, hozzá öntöm a másik felét is és addig sütöm, amíg az is elpárolog, és a ragu besűrűsödik.

A burgonyáknak vágok egy pici talpat, majd levágom a felső harmadát. A közepéből egy adagot kanállal kiemelek, és a raguhoz keverem, majd a burgonya üregbe visszatöltöm. A tetejére reszelt gouda sajtot szórok és 10 percre vissza teszem a grillbe

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.