Bolognai jacket potato Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
A héjába sült burgonya, egy ikonikus étel a grillezés kapcsán. Akár köretként szerepel egy kis vajjal, akár egy tartalmasabb fogás tejföllel és sajttal töltve. Most egy fő fogásnak is beillő verziót mutatok meg.
Hozzávalók:
- 40 dkg Marha darálthús (nyak)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál halványító zeller
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 5 dl vörösbor
- 10 g oregánó
- 10 g bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 100 g reszelt gouda
Elkészítés:
A grillt 180 fokra felfűtöm, közben pedig a hagymát és az angolzellert apró kockákra vágom, míg a sárgarépát lereszelem. Kevés olajon párolni kezdem. 10-15 perc után, hozzá adom a darálthúst és a fűszereket, majd további 10-15 percig a hússal együtt sütöm. 2 evőkanál sűrítettparadicsomot keverek hozzá, majd felöntöm a bor felével. Közben a burgonyákat a melegen tartó rácsra teszem, és 20 percig sütöm, majd további 25 percig fóliába csomagolva. Amikor a raguból a bor elpárolgott, hozzá öntöm a másik felét is és addig sütöm, amíg az is elpárolog, és a ragu besűrűsödik.
A burgonyáknak vágok egy pici talpat, majd levágom a felső harmadát. A közepéből egy adagot kanállal kiemelek, és a raguhoz keverem, majd a burgonya üregbe visszatöltöm. A tetejére reszelt gouda sajtot szórok és 10 percre vissza teszem a grillbe