Hozzávalók:
- húspogácsa: 200 g marha vesepecsenye
- 100 g vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g só
- 5 g bors
- 5 g bazsalikom
- zöldség pogácsa: 100 g sárgarépa
- 100 g petrezselyem gyökér
- 100 g zeller
- 2 db tojás
- 5 g bazsalikom
- palacsinta: 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 5 g oregánó
- 2 g sütőpor
- mártás: 300 g hámozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 5 g bazsalikom
- 100 g koktél paradicsom
- 400 g mozzarella
Elkészítés:
- A húst ledaráljuk és a többi alapanyag hozzáadásával 4db húspogácsát készítünk.
- Ezek után ugyancsak ledaráljuk a zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a többi alapanyaggal elkeverve, szintén pogácsákat készítünk.
- A sült tésztánkat hasonlóan készítjük, mint egy egyszerű palacsinta tésztát, de tej helyett vízzel és a só mellett bazsalikomot, valamint egy csipet sütőport adunk hozzá! Fontos az is, hogy viszonylag sűrű legyen a tésztánk állaga! Itt fel merülhet a kérdés, hogyan is sütjük majd meg a rácson? Erre két megoldás is kínálkozik: Egyszerűen elősütjuk egy palacsintasütőben,vagy nekem például van egy erre a célra rendszeresített sütőlapom, amit a rácsra felhelyezve használok.
- Ha mindez megvan, jöhet a mártásunk! Egy serpenyőben olajat hevítünk, (lehetőleg oliva olajat) és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
- Botmixer segítségével a hámozott paradicsomot leturmixoljuk és a többi alapanyaggal a vöröshagymához adjuk és készre forraljuk, majd félretesszük. Kezdödhet a grillezés!
- A húspogácsáinkat és a zöldségpogácsáinkat felhelyezzük a rácsra, s mikor már majdnem tökéletesen megsültek, mehet fel a tészta és a karikára vágott mozzarella. Ha megsültek az összetevőink, a rácsról leszedve tornyot építünk belőlük rétegelve: tészta, húspogácsa, zöldségpogácsa, sajt és ugyanez még egyszer, majd a paradicsom mártásunkat hozzáadva tálaljuk.