Hozzávalók:
- 3 kg bélszín
- 30 g száraz mustár
- 120 ml francia salátaöntet
Elkészítés:
- 12-24 órával a sütés előtt mosd meg és töröld szárazra a bélszínt.
- Tedd a húst egy edénybe, majd szórd meg száraz mustárral és önts rá bőségesen a salátaöntetből is.
- Fóliával lezárva tedd hűtőbe a húst a sütésig.
- A sütéshez melegítsd elő a grillt a legmagasabb fokozaton 15 percig.
- Olajozd be a rácsot és rakd rá a húst 30-45 fokos szögben. A 20 perces sütési idő alatt 6-7 percenként forgasd kicsit a húst a tengelye körül, hogy minden oldala jól átsüljön.
- A sütés végeztével vedd le a húst a grillről egy tálra, de még ne tálald, mert nem végeztél a sütéssel. A második sütési fázis előtt fóliázd le a húst, és hagyd 20 percet pihenni.
- Ezután mehet vissza a rácsra, csak most az ellenkező irányba legyen 30-45 fokos szögben. Így is süsd 20 percig, 6-7 percenként elfordítva. A pihenő tálban maradt húslével időnként meglocsolhatod.
- A 20 perc leteltével rakd át a bélszínt egy deszkára és fóliával, konyharuhával letakarva hagyd állni 10 percet.
- A pihenő idő leteltével szeletelheted és tálalhatod a bélszínt.
Extra tippek:
- Az elkészült bélszínt tálalhatod a kedvenc szószoddal, zöldfűszerekkel vagy egyszerű sült krumplival.
- Sütés előtt legalább fél órával vedd ki a hűtőből a húst, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.