Bélszín salátaöntettel

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: pihentetés + 90 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 kg bélszín
  • 30 g száraz mustár
  • 120 ml francia salátaöntet

Elkészítés:

  1. 12-24 órával a sütés előtt mosd meg és töröld szárazra a bélszínt.
  2. Tedd a húst egy edénybe, majd szórd meg száraz mustárral és önts rá bőségesen a salátaöntetből is.
  3. Fóliával lezárva tedd hűtőbe a húst a sütésig.
  4. A sütéshez melegítsd elő a grillt a legmagasabb fokozaton 15 percig.
  5. Olajozd be a rácsot és rakd rá a húst 30-45 fokos szögben. A 20 perces sütési idő alatt 6-7 percenként forgasd kicsit a húst a tengelye körül, hogy minden oldala jól átsüljön.
  6. A sütés végeztével vedd le a húst a grillről egy tálra, de még ne tálald, mert nem végeztél a sütéssel. A második sütési fázis előtt fóliázd le a húst, és hagyd 20 percet pihenni.
  7. Ezután mehet vissza a rácsra, csak most az ellenkező irányba legyen 30-45 fokos szögben. Így is süsd 20 percig, 6-7 percenként elfordítva. A pihenő tálban maradt húslével időnként meglocsolhatod.
  8. A 20 perc leteltével rakd át a bélszínt egy deszkára és fóliával, konyharuhával letakarva hagyd állni 10 percet.
  9. A pihenő idő leteltével szeletelheted és tálalhatod a bélszínt.

Extra tippek:

  • Az elkészült bélszínt tálalhatod a kedvenc szószoddal, zöldfűszerekkel vagy egyszerű sült krumplival.
  • Sütés előtt legalább fél órával vedd ki a hűtőből a húst, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.