BBQ sertés falatkák

írta: Bácsalmási Katalin

Bemutatjuk a tökéletes füstölt előételt - a kolbászból, szalonnából és krémes, fűszeres sajttöltelékből álló, íz gazdag falatok, amelyeket egy csöppnyi BBQ-szósszal bolondítunk meg. Igazi ízbomba!


Elkészítési idő: 120 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál BBQ szósz
  • 2 evőkanál BBQ száraz pác
  • 1 pár sütnivaló kolbász
  • 1 db jalapeno paprika (kockázva, magozva)
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 1 doboz/tömlő krémsajt
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • fogpiszkáló

Elkészítés:

1. Karikázza fel a kolbászt kb 1,5 cm vastag karikákra. Felezze el a baconszeleteket. Tekerjen egy fél szelet szalonnát minden egyes kolbász köré, és egy fogpiszkálóval rögzítse, hogy egy kis „csészét” hozzon létre.

2. Egy közepes tálban keverje össze a krémsajtot, a reszelt sajtot, a felkockázott jalapenót és a BBQ szárazpácot. Keverje össze, amíg jól összeáll, és tegye át egy cipzáras zacskóba. Vágja le a zacskó egyik sarkát, hogy könnyedén ki tudja nyomni a tölteléket a kolbászos csészébe.

3. Töltse a krémsajtos tölteléket minden egyes baconbe tekert kolbászos csészébe, amíg tele nem lesz. Szórja meg a falatkákat egy kis szárazpáccal és tegyen a tetejére egy-egy szelet jalapeño szeletet, ha kedveli a csípős ízeket.

4. Melegítse elő a Kamado Joe-t 135 °C-ra és készüljön indirekt füstölésre, melyhez használja a kedvenc füstölőfa típusát. Helyezze a falatkákat a grillre, és füstölje 60 percig, vagy amíg a szalonna ki nem olvad és ropogós nem lesz.

5. Kenjen egy kis BBQ-szószt minden falatkára és süsse őket további 5-10 percig, hogy a máz megpiruljon és egy kis színt kapjon.

6. Vegye le a falatkákat a grillről, hagyja kissé kihűlni és már tálalhatja is ezt az ellenállhatatlan előételt. Jó étvágyat!

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.