BBQ kenyér házi mártogatóssal

írta: Kamado Joe Magyarország

Egyszerű, de annál maradandóbb élményt kínáló előétel kenyérből és pár hozzávalós házi mártogatósból!


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db bagett
  • 3 ek bbq szósz
  • 4 ek koriander zöldje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 60 ml lime leve
  • 180 ml olívaolaj
  • 2 kk só
  • ízlés szerint fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180-190°C-ra.
  2. A faszenet kotorjuk a grill egyik felébe, ami fölé kerüljön a félhold rács alacsonyabbra, míg a másik rácsot helyezzük magasabbra. Az így kapott két zónás grillen, először pirítjuk, majd sütjük a kenyereket.
  3. A mártogatós szószhoz keverjük össze a lime levét a BBQ szósszal, a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, a koriander zöldjével, egy kevés fekete borssal, egy kevés sóval és 120 ml olívaolajjal. Alaposan dolgozzuk össze, majd tegyük félre, amíg megsül a kenyér.
  4. A bagettet vágjuk vagy tépjük nagyobb darabokra.
  5. A maradék olívaolajat keverjük el a maradék sóval és ebbe mártsuk bele a kenyereket. Hagyjuk, hogy egy kicsit megszívja magát a kenyér, de még ne csöpögjön, mert az fellángoláshoz vezethet majd sütés közben.
  6. Az olívás kenyérdarabokat tegyük fel a grill alacsonyabb részére, és pirítsuk meg őket mindkét oldalukon.
  7. Amikor a szélek jó ropogóssá váltak, akkor tegyük át a kenyereket a másik rácsra, csökkentsük az oxigénáramlást a légnyílás zárásával és zárt tető alatt melegítsük át őket 3 perc alatt.
  8. Ha elkészült a kenyér, szedjük őket kosárba és a mártogatós szósszal együtt kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.