BBq fasírt füstölt burgonyapürével Kamado Joeban
írta: Billege Andras
A darálthús talán a legsokrétűbb alapanyag. Készíthetünk belőle szinte édeskés fogásokat vagy kifejezetten fűszeres ételeket. Nekem nagy kedvencem az újragondolt fasirt
Hozzávalók:
- 800 g Darált marhahús
- 200 g bébi spenót
- 50 g vaj
- 2 g fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 100 g Suncity brisket rub
- 150 g Aszaltszilva
- 1 kg Burgonya
Elkészítés:
A felolvasztott 5dkg vajon a spenótot párolni kezdem, és amikor már levet enged, sóval, borssal és a reszelt fokhagymával fűszerezem. Addig párolom, amíg teljesen összefonnyadnak a levelek, ekkor megszórom a liszttel, hozzáöntök 1 dl tejszínt és összeforralom. Ezután félreteszem hűlni.
A marhahúst elfelezem, fűszerezem a rubbal és legalább 10 percig gyúrom, hogy ne essen majd szét sütés közben.
A húsokat egy-egy zacskóba teszem és sodrófával egyenletes vastagságúra nyújtom. A zacskót hosszában felvágom, hogy a húst töltés után, szépen fel tudjam tekerni. Az egyikre az aszalt szilvát, a másikra pedig a spenótkrémet halmozom és feltekerem.
Cédrus füstölőlapra téve 130 fokon nagyjából 45 percet sütöm, majd megkenem bbq szósszal és ezután még további 15-20 percig sütöm.
Amikor a húsok elkészültek, a kamado hőmérsékletét 170 fokra emelem és füstölőfa aprítékból adok a szénhez 2-3 marékkal. Egy tepsibe előzőleg elkészített, teljesen hétköznapi burgonyapürét teszek, egyenletesre elsimítom majd ahogy a grill füstölni kezd, azonnal a rácsra teszem és 10-15 percet füstölöm tálalás előtt.