BBQ csirkeszárnyak gyümölcsös aromával

írta: Peitli Csilla

Az gyümölcs édeskés és a fűszerek sós aromája tökéletes ízharmóniát alkot a szépen megsült szárnyakon.


Elkészítési idő: pihentetés + 70 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek barnacukor
  • 4 ek málna szirup
  • 2 ek paprika
  • 230 g ketchuip
  • 1,5 ek Worcestershire szósz
  • ízlés szerint cayenne bors
  • 1 ek bbq fűszerkeverék
  • 50 ml almaecet

Elkészítés:

  1. A csirkét tisztítsuk meg, és vágjuk ketté szárnyakat. (A legkisebb ízt távolítsuk el.)
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a ketchupot, a cukrot, az ecetet, a Worchestershire szószt, a paprikát, a cayenne borsot, a málna szirupot és a fűszerkeveréket. (Más, édeskés bogyósgyümölcsöt is használhatunk, akár lekvár formájában is.)
  3. A szószt válasszuk ketté. Az egyikbe pácoljuk a nyers húst, a másik (kisebb) felét pedig majd a sütés utáni lekenéshez használjuk.
  4. A csirkéket enyhén sózzuk le, majd forgassuk be őket alaposan a házi BBQ szószba.
  5. Pihentessük a húst legalább 2 órát a hűtőben, de akár egy egész éjszakát is állhat.
  6. Melegítsük elő a grillt 190°C-ra. Amennyiben van grillkosarunk, használjuk azt. Kamado Joe grill esetében a JoeTisserie kosár a tuti befutó.
  7. A forró faszénre egy kevés extra füstölőfát is dobhatunk a plusz aromák miatt.
  8. A csirkéket süssük körülbelül 1 órát zárt tető alatt.
  9. Időnként fordítsuk meg a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.
  10. Amikor elkészültek a szárnyak, kenjük le őket a félretett páccal tálalás előtt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.