BBQ csirkés szendvics mozzarellával
írta: Peitli Csilla
A maradék bbq csirke felhasználásával tökéletes szendvics készülhet a munkába, kirándulásra vagy partira!
Hozzávalók:
- 300 g sült csirke
- 200 g mozzarella
- fél db lila hagyma
- 2 ek koriander zöld
- 120 ml bbq szósz
- 1 db bagett
Elkészítés:
A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
A csirkéket kés hústépő villával szedjük szálaira, majd egy tálba téve, keverjük össze a a reszelt mozzarellával, az apróra vágott hagymával és koriander zölddel, valamint a bbq szósz többségével. (Egy keveset tegyünk félre a szendvics tetejére.)
A bagett tetejének közepéből távolítsuk el egy nagyobb részt, hogy egy zseb keletkezzen végig a kenyéren.
Ezt a zsebet töltsük meg a húsos keverékkel. A tetejére szórhatunk még egy kis sajtot és jöhet a maradék bbq szósz is.
A grillbe helyezve süssük 20 percig a szendvicset, hogy megpiruljon a kenyér.
Karikákra vágva kínáljuk előételként vagy fogyasszuk főételként!