Bbq csirkecomb alabama white szósszal Kamado Chef grillen
írta: Billege Andras
Ha a nagy klasszikus bbq ételeket vesszük sorba, akkor a bbq csirkecomb mindenképpen köztük lesz, amit a kellőképpen ecetes szósz tökéletesen kiegészít
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 100 g Suncity sertés rub
- 0,5 dl Szőlőmag olaj
- 2 csésze majonéz
- 1 csésze almaecet
- 1 evőkanál torma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 kávéskanál cayenne bors
Elkészítés:
A kerámia sütőt a deflektorköveket használva indirekt sütési módra szerelem és 120 fokra fűtöm fel. A szén közé cseresznyefa csonkokat teszek, ami kellemes füstös ízt fognak a csirkének kölcsönözni
Amíg a sütőt fűtöm fel, a combokat nagyon vékonyan átkenem szőlőmag olajjal valamint berubozom, Suncity Szeged Pork rubbal. Amikor a sütő stabilan tartja a 120 fokot, a combokat beteszem sülni és elkészítem az alabama white szószt. Összekeverem a majonézt, az almaecetet, a sót, a borsot, a Cayenne borsot és a tormát.
A csirkecombokat 84fokos meghőmérsékletnél veszem le (kb3 óra) és még forrón a szószba mártom.