BBQ csirke szendvics
írta: Peitli Csilla
Amikor marad egy kevés sült csirkehús, de már túl száraz lenne önmagában megenni, akkor jöhet jól ez a recept, ami új ételként éleszti újjá a tegnapi vacsorát.
Hozzávalók:
- 3 maréknyi sült csirkehús
- 250 g mozzarella
- 1 db lila hagyma
- 100 ml bbq szósz
- 1 db bagett
Elkészítés:
- A húst tépővillával szedjük darabokra, majd keverjük össze az apróra vágott hagymával, a bbq szósz felével (a szósz mennyiségét növelhetjük a csirkétől függően) és a sajt többségével. Egy keveset hagyjunk meg a szóráshoz.
- Amikor összekevertük a húst, tegyük félre és melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A bagettet vágjuk félbe, majd a közepéből vegyünk ki annyit, hogy beletölthessük a húsos keveréket.
- Kanalazzuk bele a csirkét a kenyérbe, öntsük le a maradék bbq szósszal és szórjuk meg a maradék sajttal.
- A szendvicset tegyük fel a grillre és 15-20 percig süssük, hogy kellően megpiruljon a kenyér külseje és a sajt is megolvadjon.