Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke részek
- 1 l víz
- 2 ek só
- 2 ek kukorica keményítő
- 1 kk bors
- 7 dl bbq szósz
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a vizet a két evőkanál sóval (1 kiskanálnyit vegyünk ki a csirke megsózására) és a kukorica keményítővel.
- A megtisztított csirkedarabokat tegyük a vízbe és hagyjuk pihenni legalább 15-60 percet, ahogy az időnk engedi, de ennél semmiképpen ne maradjon bent tovább.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amikor meleg a grill, rendezzük el a faszenet két zónás grillezésre (ha gázgrillt használunk, csak egy égőfej maradjon bekapcsolva, a többit zárjuk el.)
- A csirkét vegyük ki a vízből, itassuk le róla a felesleges vizet papírtörlővel, majd sózzuk, borsozzuk a húst.
- Tegyük fel a csirkéket a grill hidegebb felére és süssük 30-35 percig, mérettől függően.
- Amikor szépen elkezd barnulni, kenjük le a hús egyik felét bbq szósszal és tegyük a forró részre pár percre.
- Ezután fordítsuk meg a húsokat, kenjük le őket újra a szósszal és pirítsuk rá újra a mázat.
- Ha a hús teljesen átsült, vegyük le a grillről és szervírozás előtt pihentessük őket 5 percig.