Bbq borda házi szárazpáccal
írta: Peitli Csilla
A bbq borda mindig jó ötlet, ha van elég időnk. A házi fűszerkeverékkel tökéletesen a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk az ételt.
Hozzávalók:
- 2 db marha borda
- 1 ek folyékony füst
- 1 ek mustár
- 1 ek csípős pirospaprika
- 2 ek barna cukor
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk fokhagyma só
- fél ek száraz mustár
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 135 fokra.
- A bordákat készítsük elő fűszerezésre. Távolítsuk el az ezüstös hártyát a húsról és vágjuk akkora darabokra, amekkora kényelmesen elfér a grillen és könnyen tudjuk kezelni.
- Egy kisebb tálkában keverjük el a mustárt és a folyékony füstöt, majd ezzel kenjük le a húsok mindkét oldalát.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat is egy másik edényben és ezzel is fűszerezzük bőségesen a bordákat.
- A bordákat csomagoljuk fóliába és tegyük fel őket sülni 3 órára.
- Ezután vegyük le a fóliát a húsról, emeljük meg a hőfokot 180 fokra és pirítsuk így az utolsó órában, amíg teljesen átsül és a hús már leesik a csontról.
- Ha szeretnél bbq szószt is használni, akkor fél órával a sütés vége előtt kend le a húst vele.
- Amikor lejárt a sütési idő és megpuhult a hús, vegyük le és pihentessük legalább 20 percet letakarva a felvágás előtt!