BBQ borda házi mázzal

írta: Peitli Csilla

Ha van időd egy hosszabb grillezésre, akkor ez a borda recept megéri a fáradalmakat.


Elkészítési idő: 445 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés borda
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 4 kk gyömbér
  • 60 ml szójaszósz
  • 4 kk borecet
  • fél kk só
  • fél kk fekete bors
  • 4 kk ketchup
  • 350 ml ribizli lekvár

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 150 fokra.
  2. Az egyik hagymát vágjuk fel nagyobb gerezdekre.
  3. A bordákat és a hagymát, fokhagymát tegyük egy pecsenyesütő tálba, majd fedjük le és tegyük be a sütőbe, amíg a bordák megpuhulnak. (Ez akár 3,5 órát is igénybe vehet.)
  4. Közben készítsük el a mázat. Ehhez az apróra vágott hagymát pirítsuk le az olajon.
  5. Amikor már megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a reszelt gyömbért és pirítsuk további egy percig.
  6. Ekkor jöhet bele a szójaszósz, az ecet, a só, a bors, a ketchup és a lekvár. Forraljuk 5 percig a keveréket és hagyjuk pihenni. Vegyünk ki belőle 1,5 dl mennyiséget a tálaláshoz.
  7. Amikor a bordák már megpuhultak, vegyük ki őket (a hagymákat dobjuk ki).
  8. Emeljük a grill hőfokát 180 fokra és tegyük vissza a bordákat.
  9. Kenjük le őket bőségesen a ribizlis mázzal sűrű időközönként és süssük őket készre 20-30 perc alatt.
  10. A félretett mázzal együtt kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.