Barbacoa stílusú Burrito Angus marhapofából, fűszeres rizzsel, salsa-val

írta: Kecsedi Dávid

A július 2-án megrendezett Gasztro Grill Fesztiválon Kecsedi Dávid, a JD'S BBQ fűszerkeverékek megálmodója három izgalmas fogással várta a grillezés szerelmeseit.  Íme az ínycsiklandó burritója!


Elkészítési idő: 180-240 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • A húshoz:
  • 3-4 szelet angus marhapofa
  • JD’s BBQ – Cocoa-Chipotle RUB
  • JD’s BBQ – Spicy Coffee RUB
  • A pároló léhez:
  • 5 dl Marha alaplé
  • 1 ek JD’s BBQ - SPG
  • 1-2 tk őrölt kömény
  • 1 db fahéj (egész)
  • 4-6 db szegfűszeg
  • 0,5 tk oregánó
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej fehérhagyma/vöröshagyma (vegyesen apró és nagykockákra vágva)
  • A salsa-hoz:
  • 3-4 db paradicsom
  • 3-4 db jalapeno paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 db lime leve
  • 0,5 tk JD’s BBQ – SPG
  • 0,5 konzerv hámozott kockázott paradicsom konzerv
  • A fűszeres rizshez:
  • 30 dkg rizs
  • 1 ek JD’s BBQ – Basic RUB
  • A burrito összeállításához:
  • ízlés szerint reszelt cheddar sajt
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint konzerv kukorica

Elkészítés:

 

Barbacoa:

A húst trimmelés után JD’s BBQ Cocoa-Chipotle rubbal, majd vékonyan Spicy Coffe RUB-bal fűszerezzük és kb 30 percet pihenni hagyjuk. Pihentetés után 125-130 fokra előmelegített smokerben, vagy indirekt grillen előfüstöljük őket kb 2-3 órát, vagy maximum 75-80 fokos maghőig. 

Egy dutch oven-be öntjük az alaplevet, az alaplébe tesszük a fűszereket (igény esetén előre össze lehet őket darálni, vagy mozsárban törni), összeforraljuk egyszer, majd visszavesszük a hőt, hogy csak gyöngyözzön, és bele helyezzük az előfüstölt húst. Lefedve gyöngyözni hagyjuk egészen addig, míg a hús „pulled”, azaz könnyen téphető állagúra párolódik a fűszeres lében.

Miután a hús elkészült, kivesszük a dutch ovenből, széttépjük. A tépésnél a főzőlével pótolhatunk nedvességet, de csak annyit, hogy ne áztassuk el a húst.

Salsa:

A zöldségeket apróra kockázzuk, ízlés szerint fűszerezzük SPG-vel, meglocsoljuk a lime levével, és annyi paradicsom konzervet adunk hozzá, ami nem áztatja el, de már mártogatós állagúvá teszi a salsa-t.

Tálalás:

A tortilla lapot kicsit előpirítjuk, majd ráhalmozzuk a tépett húst, a rizst, tejfölt, kukoricát és reszelt cheddar-t. A tortillát feltekerjük és srégen keresztbe vágjuk. A salsa-t mártogatós formájában egy tálba tálaljuk mellé.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.