Hozzávalók:
- 1,5 kg báránylapocka
- 2 ág rozmaring
- 1 tasak kreol rub fűszerkeverék
- 1 dl BBQ szósz
- 4 dl Tokaji Szomorodni
Elkészítés:
- A már előre kicsontozott báránylapockát erősen kívül-belül bedörzsöljük kreol-rub fűszerkeverékkel,.
- Összegöngyöljük, és egy sonkahálóval összefogatjuk.
- Indirekt grillezéssel 110-120C fokon 6 óra hosszáig sütjük, úgy, hogy a sütőnk tűzteréhez közel egy fém vagy hőálló kis tálba tokaji szamorodnit töltünk, melynek gőze szintén átjárja a húsunkat.
- 6 óra elteltével levesszük a hálót és lekenjük BBQ szósszal a húst. Így még fél órát sütjük 100-110C fokon.
Extra tippek:
- A sonkaháló böllérboltokban, húsáruházakban és a neten is kapható rugalmas anyag, amelyek a húsvéti sonkákról lehetnek ismerősek. Az általában fehér színben kapható gumis pamutanyag akár duplájára is kitágulhat, és elsődleges szerepe, hogy megtartsa a hús formáját. Sütéshez, füstöléshez is felhasználható.