Sült bárányszelet fetával és zöldborsóval
írta: Peitli Csilla
Friss ízekben gazdag bárány szelet zöldborsó pürével és krémes feta sajttal.
Hozzávalók:
- 2 db bárány
- 200 g zöldborsó
- 50 g feta sajt
- 4 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- pár levél friss menta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
- Ízesítsük a bárány gazdagon mindkét oldalán sóval és borssal.
- Kenjük le a két oldalt olívaolajjal (2 evőkanál), majd mehetnek is fel a grillre.
- Oldalanként 2-3 perc alatt süssük medium rare-re. Vagy igény szerint egy pár perccel tovább, ha jól átsülten szeretjük.
- Közben egy aprítóban dolgozzuk pürévé a borsót a fetával, a maradék olajjal, a menta levelekkel és ízlés szerint sóval, borssal.
- Aprítsuk addig, amíg sima pürét kapunk.
- Ezután vegyünk le a bárányt a grillről és tálalhatjuk is.
- Adjuk mellé a fetás-zöldborsós pürét és szórjuk meg menta levéllel. Sült krumplival kínáljuk.