Hozzávalók:
- 50 dkg báránycomb
- 1 ek magos mustár
- 1 kk koriander mag
- 2 g só
- 1 g bors
- 3 db lila hagyma
- 3 ek szőlőmag olaj
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejszín
- 3 g fehér bors
- 1 csokor menta
- 1 fej saláta
- 1 db ananász
- 1 db chili
- 4 db rózsabors
- 1 kk koriander levél
- 10 db Mini hamburger zsemle
Elkészítés:
- A báránycombot legalább kétszer átdaráltam, majd hozzáadtam a magos mustárt, a száraz serpenyőben megpirított és összetört koriander magot, a sót és a frissen őrölt borsot. Az egészet alaposan összekevertem és egy fél órát-órát pihenni hagytam. Amíg pihen a hús, addig kényelmesen elkészül a szósz, valamint a grill begyújtására és megfelelő hőfok elérésére is van idő.
- A szószhoz elkevertem a majonézt a tejszínnel, majd a megmosott és lecsepegtetett menta leveleit egy pici vízzel leturmixoltam.
- A csúcshajtásokból ne felejtsünk el párat félretenni a díszítéshez!
- A turmix tartalmát elkeverem a tejszínes majonézzel és csipet sót, fehérborsot adok hozzá. Felhasználásig hűtőben tárolom.
- A lilahagymát felkarikázom, majd a grillen megsütöm. Tányérra szedem és 2-3 evőkanál szőlőmag olajjal meglocsolom, lefedve tárolom felhasználásig.
- Legvégül készül el az ananászkarika. Már előre elkészítem a fűszerkeveréket: a chilit apróra vágom, a rózsaborsot összetöröm, csipet sóval alaposan elkeverem. Ezzel a fűszerkeverékkel megszórom az ananász karikák mindkét oldalát, így kerülnek a grillre. Mindkét oldalukat megpirítom.
- Tálalásnál, a fébevágott zsemlékbe salátalevelet teszek, rá a húspogácsa, majd a hagymakarika, végül a mentás öntet. A grillezett, fűszeres ananászt (sült krumpli helyett) köretként tálalom, plusz salátával.
Extra tippek:
- A menta szárát nem használom fel, de limonádéba áztatva kellemes ízű űdítőnk lesz a bari burgerhez.