Fűszeres, fokhagymás bárányszelet a grillről

írta: Peitli Csilla

A húsvéti bárány készülhet a grillen is. Nem bonyolult és meglepően gyorsan elkészült a pácolt hús.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 szelet bárány comb v. lapocka
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 2 kk friss rozmaring
  • 1 db citrom héja
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben keverjük össze az olajat az aprított friss zöldfűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, a sóval, borssal és a reszelt citrom héjjal.
  2. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a bárányokat és pihentessük 30 percig.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. A pácolt húst tegyük fel a rácsra és oldalanként 5-7 perc alatt süssük át.
  5. A grillről való levétel után még pihentessük fólia alatt 5 percig, utána tálalhatjuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.