Bárány döner kamado grillben készítve

írta: Peitli Csilla

Ezt a bárány dönert muszáj kipróbálni. Füstös, szaftos és puha húsa felülmúlja a képzeletet!


Elkészítési idő: 180 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 kg báránycomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 12 g pirospaprika
  • 10 g őrölt kömény
  • 5 g oregánó
  • 5 g kakukkfű
  • 30 ml olívaolaj
  • 5 g koriander
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze az olajjal, a pirospaprikával, a köménnyel, a korianderrel, az oregánóval és a kakukkfűvel. Ízlés szerint apríthatunk bele egy kevés mentát is.
  2. Ezután adjuk hozzá a sót és a borsot is ízlés szerint.
  3. A bárányhúst vágjuk fel 4 cm vastag szeletekre.
  4. A korábban összeállított pácot öntsük a húsra, jól forgassuk át, majd lefedve pihentessük hűtőben legalább 2 órát. De akár egy éjszakára is ott maradhat.
  5. Sütés előtt vegyük ki a húst s hűtőből és húzzuk nyársra. Ügyeljünk, hogy a hús egyenletesen legyen a nyárson, így lesz csak egyenletes a forgása és ezáltal a sülés.
  6. A The Bastard kamado grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  7. Tegyük fel a rotisserie nyársat a grillre, majd lassú forgásra állítva a motort süssük a húst zárt tető alatt 1,5-2 óráig.
  8. Amikor a hús átsült és ropogósra sültek a szélek, vegyük le a nyársat a grillről és hagyjuk pihenni felvágás előtt.
  9. Kínáljuk a bárány dönert pitával, tzatzikivel, friss zöldségekkel, sumaccal és egy kevés citromlét is csorgassunk rá tálaláskor.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.