Barackos sertés borda
írta: Peitli Csilla
Lassan sülő borda, ami a végére omlós, szaftos és feledhetetlen lesz.
Hozzávalók:
- 1,8 kg malac borda
- 120 ml víz
- 3 db őszibarack
- 1 db hagyma
- 2 ek vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek citromlé
- 2 ek narancslé
- 1 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- fél kk őrölt mustár
- negyed kk só
- negyed kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt alacsony/közepes hőfokra.
- Tegyük egy serpenyőbe a bordákat, öntsük rájuk a vizet és lefedve főzzük 2 órán keresztül.
- Közben készítsük el a szószt. Ehhez a megpucolt barackot tegyük aprítóba és pépesítsük.
- Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olvasztott vajon, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Együtt is pirítsuk még egy percig.
- Ezután adjuk hozzá a citromlét, narancslét, cukrot, szójaszószt, mustárport, sót, borsot. Majd legvégül a barackpürét is.
- Főzzük át az egészet, majd tegyük félre, amíg a borda elkészül.
- A bordáról öntsük le a maradék vizet és kanalazzunk rá bőségesen a szószból.
- Bordasütőre téve, közepes hőfokra melegített grillen pirítsuk 8-10 percig a bordákat.
- Minden fordításnál kenjük le újabb adag szósszal.