Banánlevélen grillezett pisztráng

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db egész hal
  • 7 g só
  • 7 g bors
  • fél marék thai bazsalikom
  • fél marék cilantro
  • 1 ek olívaolaj
  • 4-5 db banánlevél

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grill közepes hőfokra.
  2. Amíg a grill melegszik, készítsd elő az egész halakat.
  3. A pikkelyezés és a belsőségek eltávolítása után öblítsd ki belül a halat, majd töröld mindenhol szárazra.
  4. A hal testét mindkét oldalt vágd be három átlós vágással, hogy a hús jobban sülhessen. Vigyázz arra, hogy ne vágd át teljesen a húst.
  5. Ezután jöhet a fűszerezés. Kend ki belül a halat sóval, és borssal. Majd töltsd be a belsőségek helyére az apróra vágott zöldfűszereket. A halat egy zsinórral vagy szilikon gyűrűvel tekerd át, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
  6. Kívülről olajozd be a halat egy szilikonos ecset segítségével, és még rözsölj egy kis sót és borsot a bőrbe.
  7. A grill forró rácsára, helyezz több rétegben banán levelet, majd erre fektesd fel a halat.
  8. A hal vastagságától függően 8-10 perc múlva fordítsd rajta egyet, és süsd újabb 8-10 percig.
  9. Citromszeletekkel tálald.

Extra tippek:

  • Ázsiai különlegességeket kínáló üzletekben gyakran kapható fagyasztott banán levél. Langyos víz alatt engedd ki, mielőtt a grill raknád őket.
  • A levelek sütés közben bebarnulása, a végeik felkunkorodása teljesen természetes. A levelek pirulásától kap egy enyhe édeskés, füstös ízt a hal, ami megadja a banánlevelekben sütés apropóját.
  • Pisztráng helyett bármilyen egész, folyami halat használhatsz, de méretükhöz igazítsd a sütési időt.
  • Banánlevél hiányában használj alufóliát több rétegben a sütéhez.

 

 

A hal leolajozásához használj szilikon ecsetet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.