Balzsamecetes gomba

írta: Peitli Csilla

Változtasd izgalmas köretté és a grillezés sztárjává a gombát ezzel az ízletes páccal!


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g csiperke
  • 60 ml balzsamecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 marék friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A gombát tisztítsuk meg (de ne mossuk, mert különben sok vizet szív fel, pedig mi azt akarjuk, hogy a pácot szívja magába) és szeleteljük fel.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt és az apróra vágott fokhagymát. Ízesítsük a borssal.
  3. Ebbe a pácba tegyük a gombaszeleteket és hagyjuk pihenni 20 percig, vagy amíg felfűt a grill.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A gombákat tegyük fel a grillre (könnyebb lesz velük dolgozni, ha nyársra húzzuk őket, de nem muszáj) és süssük őket oldalanként 2-3 percre, hogy picit megpiruljanak.
  6. Tálaláskor szórjuk meg a gombát az aprított petrezselyemmel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.