Bajor csülök a Broil King Kegből
írta: Billege Andras
Folytatódik a KEGtoberfest és a bajor receptek. Mi is lenne jellemzőbb a bajor konyhára, mint a csülök vagy a krumplisaláta. Ropogós bőr, szaftos fűszeres hús! Nem diétás fogás, mégis érdemes kipróbálni
Hozzávalók:
- 3 db csontos sertés csülök
- 6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- 3 dl sör
Elkészítés:
A sütést a csülök előkészítésével kezdem. A sót, borsot, a köményt és 3 gerezd lereszelt fokhagymát elkeverek 4 evőkanál olajjal és bekenem vele a csülköket alaposan. A maradék fokhagymával megtűzdelem a csülköket majd 2 órára hűtőbe teszem.
A KEG-et indirekt sütésre felszerelve felfűtöm 170 fokra és a csülköket a rácsra teszem sülni. Az a csülkök méretétől függően 2-2.5 órát hagyom sülni ezen a hőfokon. 2 óra után megmérem a csülkök maghőmérsékletét. Amennyiben elérik a 86 fokot, a sütőn kinyitom a kéményt és a szellőzőt, hogy növeljem a sütő hőmérsékletét 230-240 fokra. A csülköket lepermetezem a sörrel és további 30percet sütöm, és közben 10 percenként permetezem a sörrel.
Amikor elkészült, picit hagyom hűlni, mustárral és krumplisalátával tálalom.