Baconös, bourbonös csirke nyársak
írta: Peitli Csilla
Ha szereted a különleges ízeket és az új technikákat, akkor ez a recept neked való. A testes, aromás ízek jól állnak a csirkének és új színt visznek majd a megszokott palettára.
Hozzávalók:
- 1 db csirkecomb filé
- 450 ml barbecue szósz
- 60 ml bourbon
- 1 kk fehérbors
- 2 kk só
- 2 gerezd fokhagyma
- fél db hagyma
- 2 ek pirospaprika
- 3 ek barna cukor
- 1 ek füstölt paprika
- 6 szelet bacon
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kis tálkában keverjük össze a bbq szószt és a bourbont.
- Tegyük aprítóba a sót, borsot, hagymát, fokhagymát, cukrot, füstölt paprikát és a kisebb darabokra vágott bacont is. Addig keverjük, amíg egyneművé nem válik.
- Ebben a baconös masszába forgassuk bele a kisebb darabokra vágott csirkét.
- A csirkéket húzzuk nyársra, úgy hogy éppenhogy összeérjenek, de nem legyenek túl szorosan.
- Mehetnek is fel a grillre a nyársak, amiket oldalanként 5 percig süssünk.
- Ezután kenjük le a nyársakat előbb az egyik oldalon, süssük újra 1 percig, majd fordítsuk és folytassuk. Lekenés, egy perc sütés.
- Amikor megsült az összes nyárs, vegyük le őket a grillről és megmaradt bbq szósszal kínáljuk.