Baconbe tekert húsgolyó
írta: Peitli Csilla
Baconbe tekerve a zöldséges, hagymás, húsos golyók roppanós, sós külsőt kapnak, míg a belsejük ízletes és puha marad.
Hozzávalók:
- 450 g darált marhahús
- 2 db hagyma
- 2 ek friss petrezselyem
- 2 db gomba
- 1 ek barna cukor
- 1 ek csípős ketchup
- 1 kk szójaszósz
- 60 g zsemlemorzsa
- 1 csomag szeletelt bacon
- 2 dl bbq szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 210 fokra.
- A két nagyobb méretű hagymát pucoljuk meg, vágjuk le a tetejét és az alját, majd vágjuk be középig és szedjük szét a rétegeket. A külső legnagyobb hagymagömbökbe töltjük majd a húsos keveréket.
- A nagyobb hagymahéjakat tegyük félre, a kisebbeket pedig vágjuk fel és keverjük össze az apróra vágott petrezselyemmel, gombával, cukorral, ketchuppel, szójaszósszal és zsemlemorzsával.
- Alaposan dolgozzuk össze a keveréket, majd töltsük bele a hagyma héjakba a húst.
- A töltött hagymákat tekerjük be a bacon szeletekbe. Ha kell rögzítsük őket fogpiszkálóval és mehetnek is a grillre.
- Süssük őket 40 percig, időnként megforgatva őket.
- Amikor lejárt az idő, kenjük le bőségesen bbq szósszal a gömböket, majd tegyük vissza még legalább 5 percre, hogy a szósz is rákaramellizálódjon a baconre.
- Krumplival tálalva izgalmas és látványos vacsora lehet belőle.