Baconbe tekert csirkecomb sajttal
írta: Alfa Forni Magyarország
Az Alfa Forni kemecében is készíthetsz grill ételeket, amit mi sem bizonyít jobban, mint ez a csirkecomb.
Hozzávalók:
- 5 db csirkecomb filé
- 100 g mozzarella
- 24 szelet bacon
- 1 marék snidling
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A combfiléket vágjuk ketté és sózzuk, borsozzuk őket.
- A sajtot kockázzuk fel.
- Egy muffin sütőbe vagy puding formába tegyünk keresztbe és hosszába bacon szeleteket. A mélyedésbe tegyünk egy darab csirkét, rá a sajtot és csomagoljuk be a baconbe.
- Fordítsuk meg és így tegyük egy sütőpapírral lefedett sütőlapra. Ismételjük meg a többivel is.
- Az Alfa Forni kemencét melegítsük fel 170 °C-ra és tegyük be sülni.
- Amikor a bacon már szép ropogós, mérjük meg a csirke belső hőjét. Ha ez elérte a 74°C-ot, vehetjük is ki. Ha még nem, akkor tegyük a tepsit messzebb a tűztől és süssük tovább az ételt.
- Tálaláskor a frissen aprított snidlinggel megszórva kínáljuk a csirkéket.