Baconbe csavart chilis csirke
írta: Peitli Csilla
Enyhén csípős, a nagy melegben kellően sós, és ízletes a baconbe tekert csirke. Családi grillezésekhez kiváló választás, salátával vagy salsával is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 12 db alsó csirkecomb
- 12 szelet bacon
- 1 ek kömény
- 1 ek olívaolaj
- 2 kk chili por
- 2 kk barna cukor
- fél kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- A csirkecombokról vegyük le a bőrt, majd egy nagyobb tálba helyezve őket, öntsük rá az olajat, és szórjuk rá a fűszereket. Kézzel dolgozzuk össze, amíg a combokat egyenletesen befedi a pác.
- Amíg pihennek a combok, melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
- Az előkészületek utolsó lépéseként a pácolt combokat tekerjük be egy-egy szelet baconbe, amit egy fogpiszkálóval rogzíthatünk, hogy biztosan a helyén tartja a szalonnát.
- A rácsokon vagy a csirkecomb sütőn 20-30 perc alatt puhára sül a hús, a mérettől függően. A grillről levéve salátával tálalható.