Bacon lekvár grill húsokhoz
írta: Peitli Csilla
A hagyma lekvár után érdemes még tovább feszíteni a húrt ezzel a különlegességgel. A bacon lekvár tökéletes szendvicsekbe, burgerekbe és grillezett húsok mellé is.
Hozzávalók:
- 650 g bacon
- 2 db hagyma
- 120 ml balzsamecet
- 120 g barna cukor
- 2 kk só
- 1 kk bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A bacon szeleteket vágjuk fel kisebb darabokra és süssük meg jó ropogósra a grillen egy magasabb falú serpenyőben.
- A bacon szeleteket vegyük ki és tegyük félre, a kisült zsírjában pedig pirítsuk meg a felkarikázott hagymát és fokhagymát.
- Amikor megfonnyadtak a hagymák és elkezdenek aranybarnává válni tegyük vissza a bacont és adjuk hozzá a cukrot, az ecetet, a sót és a borsot is.
- Főzzük össze az egészet fél óra alatt. Amikor eléri a lekvár sűrűséget és mély aranybarna színt kap, elkészültünk.
- Azonnal felhasználhatjuk vagy hűtőben tárolva eltarthatjuk hetekig.