Ázsiai pulled marhahús szendvics grillen készítve

írta: Peitli Csilla

Ez az ízletes, omlós fogás rendkívül népszerű az ázsiai országokban, ahol puha, gőzölt zsömlékben (Gua Bao) kínálják! Készülj hosszú sütésre és igazi ízrobbanásra!


Elkészítési idő: 370 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 800 g marha szegy
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1 ek olaj
  • 1,5 ek ötfűszerkeverék
  • 1 ek sambal
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek chili pehely
  • 120 ml szójaszósz
  • 1 ek hoisin szósz
  • 100 ml víz
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a (The Bastard) kamado grillt 150°C fokra.
  2. Amíg melegszik, karikázzuk fel a hagymát, vágjuk apróra a fokhagymát és pucoljuk, majd reszeljük le a friss gyömbért.
  3. Amikor készen áll a grill a sütésre, tegyünk fel gy holland sütőt és hevítsük fel benne az olajat.
  4. A húst közben szórjuk meg az ötfűszerkeverékkel, majd a felmelegített olajban pirítsuk le a hús minden oldalát.
  5. Amikor szép barna a hús, vegyük ki a tálból és tegyük félre.
  6. A visszamaradt olajon pirítsuk le a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a sambalt.
  7. Ezután adjuk hozzá a barna cukrot és  a chili pelyhet. Keverjük össze, majd húzzuk le az egészet a tűztől.
  8. Készítsük elő a grillt indirekt sütésre. Tegyük be a reflektor követ és állítsuk a hőfokot 100-120°C közé.
  9. Tegyük vissza a húst az edénybe, majd rakjuk vissza az egészet a grillre.
  10. Öntsük hozzá a vizet és a szójaszószt, majd tegyük fel az edény tetejét.
  11. Zárt tető alatt süssük a húst 4 óra hosszát, majd tető nélkül további 2 órát süssük.
  12. Közben ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.
  13. A hús akkor készült el, amikor egy villával is könnyen szálaira tudod szedni.
  14. Amikor már könnyen omlik a hús, szedjük szálaira az edényben és adjuk hozzá a hoisin szószt.
  15. Ezután keverjük össze a visszamaradt lével az egészet és kész is szervírozásra.
  16. Az autentikus ízélményért készíthetünk gőzölt Gua Bao zsömléket, amit reszelt uborkával, pácolt répacsíkokkal, újhagyma karikákkal és omlós marhahússal töltünk meg.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.