Ázsiai ihletésű grillezett borda chilivel

írta: Peitli Csilla

Gyors előkészítés és egy kicsit hosszabb sütés a titka az omlós és ízletes bordának, ami bármely grillezést ünnepi piknikké varázsol.


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 kg borda
  • 220 g barna cukor
  • 2 ek paprika
  • 2 ek chili por
  • 3 kk kömény
  • 2 kk fokhagyma por
  • 1 kk só
  • 2,2 dl szójaszósz
  • 1,8 dl ketchup
  • 80 ml citromlé
  • 1 kk gyömbér

Elkészítés:

  1. Keverjünk össze a száraz páchoz három evőkanál barna cukrot a fokhagyma porral, a sóval, a chilivel, a köménnyel és a paprikával.
  2. Ezzel a száraz páccal dörzsöljük be jó alaposan a bordákat minden oldalukon, majd fóliázzuk be őket szorosan és pihentessük a hűtőben, amíg felmelegszik a grill.
  3. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  4. Amikor már elérte a megfelelő hőfokot a grill, mehet is fel rá a borda a fóliával együtt. Zárt tető alatt közvetett hőn süssük legalább 1, de mérettől függően, akár másfél óráig.
  5. Közben készítsük el a mázat. Ehhez a maradék hozzávalót főzzük fel, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
  6. Amikor a bordák sütési ideje lejárt, vegyük le róluk a fóliát és tegyük át a grill melegebb (direkt hőkezelt) területére.
  7. Kenjük le bőségesen a mázzal, és 25-30 perc alatt szépen karamellizáljuk rá a szirupos finomságot.
  8. Káposzta salátával és/vagy burgonyával kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.