Ázsiai grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
A keleti ízek szerelmeseinek jöjjön egy letisztult, egyszerű, de nagyon ízletes recept lazacra.
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 6 db újhagyma
- 1 dl teriyaki szósz
- 2 g só
- 2 g bors
- 1 ek fekete szezámmag
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A lazacot tisztítsuk meg, távolítsuk el a szálkákat, ha szükséges egy csipesz segítségével, de a bőrét ne vegyük le.
- Bőrrel lefelé tegyük fel egy cédrus lapra.
- Sózzuk, borsozzuk a halat, majd süssük, amíg majdnem teljesen átsült. 18-20 percre lesz szükség a halak vastagságától függően.
- Ekkor kenjük le bőségesen a teriyaki szósszal. Tegyük vissza és grillezzük még legalább 5 percig, hogy egy kicsit megkaramellizálódjon a szósz.
- A hagymát vágjuk fel nagyobb darabokra és tegyük fel a grillre 2-3 percig, hogy egy kicsit megpiruljanak.
- Tálaláskor tegyük a hagymát a lazacra és szórjuk meg az egészet a szárazon pirított szezámmaggal.