Ázsiai csirke chilis kókusztejes édesburgonya pürével Baron gázgrillben
írta: Billege Andras
Vannak azok a napok, amikor még a grillen gyorsan elkészülő csirke is sok időnek tűnik. Ilyen esetekre érdemes előre elkészített más technológiával is hőkezelt húsokat sütni.
Hozzávalók:
- 1 kg csirke hús
- 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fokhagyma
- 1 dl szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 2 db piros chili
- 1 kg édesburgonya
- 5 dkg vaj
- 1 doboz kókusztej
- 1 doboz konzerv ananász
Elkészítés:
A csirkéhez összekeverem a pácot, amibe gyömbért, chilit, borsot és szójaszószt teszek. Hozzá adom a mézet és a fokhagymát. A csirkéket pici sóval fűszerezem (a szójaszósz is sós), majd a páclével együtt vákuumozom és 74 fokon 2.5 órára sous vide kádba helyezem. Amikor letelik az idő, jeges vízbe teszem a tasakokat, hogy minél hamarabb lehüljenek. Ezután a hűtőben 7-10 napig eláll és szinte bármikor pillanatok alatt megsüthető, hiszen amíg a grill melegszik, a tasakot meleg vízbe teszem, majd kibontom és csak gyorsan kérget sütök rá a grillen.
A püréhez az édesburgonyát alufóliába csomagolom és 180 fokos grillben 30 perc alatt megsütöm. Ezután botmixerrel pürésítem a vajjal, a kókusztejjel, sóval és apróra vágott chilivel.