Az egészséges köret: grillezett ceruzabab
írta: Peitli Csilla
A párolt bab és a baconbe tekert bab mellett is érdemes kísérletezni a ceruzababbal, mert a grillezést kifejezetten meghálálja. Jöjjön egy gyors és egyszerű recept.
Hozzávalók:
- 500 g ceruza bab
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A babokat tisztítsuk meg, majd vonjuk be őket olajjal és sózzuk, borsozzuk őket.
- Ezután mehetnek is a grillre 5-6 percre a félbevágott citrommal együtt. (Vágott felével lefelé grillezzük.)
- Ennyi idő elég, hogy az egyik oldaluk szépen megpiruljon. Ezután fordítsuk meg és süssük még 3 percig.
- A citromot süssük összesen 10 percig, majd amikor elkészült, nyomjuk rá a levét a grillezett babra.
- Ekkor még szórhatunk rá egy egy kicsit valamilyen nagyobb szemű sóból.