Az egészséges köret: grillezett ceruzabab

írta: Peitli Csilla

A párolt bab és a baconbe tekert bab mellett is érdemes kísérletezni a ceruzababbal, mert a grillezést kifejezetten meghálálja. Jöjjön egy gyors és egyszerű recept.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g ceruza bab
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A babokat tisztítsuk meg, majd vonjuk be őket olajjal és sózzuk, borsozzuk őket.
  3. Ezután mehetnek is a grillre 5-6 percre a félbevágott citrommal együtt. (Vágott felével lefelé grillezzük.)
  4. Ennyi idő elég, hogy az egyik oldaluk szépen megpiruljon. Ezután fordítsuk meg és süssük még 3 percig.
  5. A citromot süssük összesen 10 percig, majd amikor elkészült, nyomjuk rá a levét a grillezett babra.
  6. Ekkor még szórhatunk rá egy egy kicsit valamilyen nagyobb szemű sóból.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.