Hozzávalók:
- 100 g marhanyak
- 100 g Sertés lapocka
- 100 g bárány lapocka
- 1 db avokádó
- 5 g só
- 2 g fekete bors
- 1 db chili
- 200 g Amaránt liszt
- 50 g Kókuszzsír
- 2 kk szódabikarbóna
- 1 dl tej
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 5 g szezámmag
- 5 g tökmag
- 2 dl ketchup
- 2 dl mustár
- 1 fej ruccola
Elkészítés:
- A lisztet jól elkeverem a sütőporral, majd az összes többi hozzávalóval is.
- A tejből annyit öntök hozzá, hogy kézzel jól formálható masszát kapjak.
- Vizes kézzel cipócskákat formázok, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket,megszórom szezámmaggal, tökmaggal.
- Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm (alsó-felső sütéssel villanytűzhelyen. Nálam ilyen paraméterekkel sül).
- Az avokádót megtisztítom, a chilinek eltávolítom a magházát (így is kellően csíp), majd a fekete borssal, és a Himalája sóval mozsárban rusztikusra töröm, mert én így szeretem! A húsokkal együtt az avokádóból, és ezen rusztikus szépségből egy kellemes konzisztenciájú keveréket készítek majd kis időre pihentetem. Mikor már eleget szunnyadt, kezdődhet a pogácsázás... A húspogácsákat a grillrácsra teszem majd viszonylagosan magas hővel, 2 perc alatt kérgesítem, a maghőmérsékletet 57-59 C fokon állítom be. A pogik ezután megpihennek, és várják a beteljesedést. A bucikat félbevágom, és a rácsra helyezve kellemes, meleg füsttel járatom át, mert ez is hozzátartozik a grillélményhez, és persze a tökéletes ízvilág megteremtéséhez. Ami ezt követi, az maga a pazar lakoma, és persze a dolog ezen része már a barátok bevonásával történik, mivel mindenki maga rakja össze az egészséggúláját. A sikert így mindenki kicsit magáénak érzi.
Extra tippek:
- Mellé a fenyő tea nagyon kellemes meleg, és hideg kísérője ennek a nagyszerű, de egyszerű ételnek. Ehhez a fenyőleveleket langyos vízben feltesszük főni, majd az első forrásnál elzárjuk, hagyjuk meghűlni, ízesítésként citromot, nyírfacukrot kínálunk hozzá.
- A tej helyett használhatsz növényi tejet a tejallergiások kedvéért.
A húspogácsák sütését megkönnyíti a burgerkosár használata.