Aszalt sárgabarackkal töltött libamell bagettben

írta: Tarsoly László

A napsütötte Tokaj lankáin hosszasan merengve jutott eszembe... A fenét!  :) Szólt a húsboltos haver, hogy van olcsón libamell, úgyhogy ráindultam. Megvéve ezeket, gondolkoztam el azon, hogy mit is kellene csinálni belőlük, ami nem annyira szimpla és már-már elcsépeltnek is nevezhető, mint pl. a rozéra sütött libamell. Úgyhogy hosszas merengés és pár deci barackpálinka után megcsapott az isteni szikra. Mivel a barack eléggé meghatott, ez lett a kiindulási pontom.

Meg kell hagyni, hogy sose döntsek rosszabbul. Íme mi is kerekedett ki belőle: 


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db libamell
  • 2 db bagett
  • 3 g steak fűszer
  • 60 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dl barackpálinka
  • 30 dkg méz
  • 15 dkg ricotta
  • 1 evőkanál angol mustár
  • 0,2 dl olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 szál fodros petrezselyem
  • 3 g frissen őrölt bors

Elkészítés:

Nem akartam elpusztítani egy teljes üvegnyi barackpáleszt, így a maradékba gyorsan beledobtam jó pár szem aszalt sárgabarackot és egy-két órára lehunytam szemeim. Kicsit feldolgozva a bevitt alkoholt elővettem a libamelleket, a vaskosabb végénél felszúrtam őket és először mézet gyömöszöltem a lukba, majd a pálinkától fellazult barackdarabokat. A húst fűszereztem és nagy nehezen begyújtottam a grillt. Itt jegyezném meg, hogy a hírekből ismeretes tűzeset nem nálunk volt!

A 200 fokos grillen indirekten bőrével lefele fordítva kezdtem meg a sütést. Oldalanként 6-7 perc. Ezután pihentettem a húst és magamat is. 5 perc elteltével sréen felvágtam a mellet és félbevágott bagettbe pakoltam salátakeverék és egy nagyon finom rikottás öntet kíséretében. Az önethez a hozzávalók fentebb láthatók. Csak össze kell őket keverni, sorrend nincs. Annyi kiegészítést viszont tennék hozzá, hogy az inyencek 4cl félédes roséborral is megbolondíthatják. Én megtettem, miért,ne? Sőt, jócskán egy kis morugás chiliszószt is tettem a bagettbe.

Kemény napom volt akkor.....

Készítsétek el Ti is, pazar lakoma lesz, akár kirándulásokra is (hordozhatósága miatt).

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.