Hozzávalók:
- 4 db Arany durbincs
- 1 csokor medvehagyma
- 8 db koktél paradicsom
- 1 db cukkini
- 5 g só
- 3 g citrombors
- 1 db citrom
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
- Fantasztikusan működik a papírban sütés a grillen, főleg olyan étkeknél szeretem alkalmazni, mint az egyben sütött, töltött hal. Egy tasak a vendég tányérjára, és körettel együtt mindent megkapott hozzá! Egyszerű, praktikus, hiszen elő lehet készíteni, és a vendéggel is lehet foglalkozni, míg sül a hal.
- Ez a recept 4 személyre szól, a halak egyenként úgy 35-40 dkg súlyúak.
- A megtisztított halakat besózom, csipet borssal meghintem és legalább két órára beteszem a hűtőbe.
- Mikor a só már átjárta, megtöltöm a medvehagymával, két-két koktélparadicsommal, a karikára vágott cukkini és a kockázott paprika negyedével a halak pocakját. Majd egyesével, kb. 40 cm-nyi sütőpapírba csomagolom őket, melyet előre egy ecsettel megolajoztam.
- A felfűtött grillrácsra teszem és kb. 25 perc alatt megsütőm.
Extra tippek:
- En papillote, azaz papírban sült hal.
Ha segítség kell a hal megfordításához, használj nagy grill lapátot.