Angus steak boros sósszal
írta: Peitli Csilla
A vörösboros szószban tálalt angus steak látványos és finom vacsora, amely ünnepi alkalmakra és randira is tökéletes. A húsnak nem kell sok sütés, tehát gyorsan elkészíthető a grillen is.
Hozzávalók:
- 1 db angus steak
- 3 ek vaj
- 1 kk bors
- 2 kk só
- 5 dl vörösbor
- 5 dl húslé
- 1 db hagyma
Elkészítés:
- A hús fűszerezzük be ízlésünk szerint, majd hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Az oldalégőn egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk puhára.
- Öntsük hozzá a vörösbort (a Merlot kitűnő választás) és a marhahúslét.
- Fűszerezzük a 2 kiskanál sóval és az 1 kiskanál borssal, majd forraljuk össze a mártást. Amikor forr, vegyük lejjebb a hőfokot, és sűrítsük be. (Körülbelül a felére kell visszaredukálódnia.)
- Ezután jöhet a hús sütése. Tegyük fel a grillre és oldalanként 7 perc alatt süssük át a vastag steaket. Fontos, hogy ne süssük túl, mert elveszíti szaftosságát.
- Ha letelt az idő, vegyük le a húst és fóliába csomagolva pihentessük még legalább 10 percig, hogy a nedvek elrendeződjenek a húsban.
- Tálaláskor vágjuk vékony szeletekre a húst és a boros szósszal lelocsolva zöldségekkel tálaljuk.